ZalogujUzytkownik Haslo
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Rejestracja
Rejestracja
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Nauka gry na keyboardzie w Częstochowie Nauka gry na pianinie w Częstochowie Nauka gry na saksofonie w Częstochowie

Poleć to, co sprawdzone i najlepsze Masz inne doświadczenia? Wystaw odpowiednią rekomendacje.
Forum Moja Rekomendacja Strona Główna » Luźne rozmowy na każdy temat

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Berghoff Idź do strony Poprzedni  1, 2
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:48    Temat postu: BergHOFF - porcelana Odpowiedz z cytatem

Utrzymanie i konserwacja

Proces czyszczenia należy zacząć zawsze od gruntownego odkurzenia poszczególnych elementów małą miękką szczotką albo skompresowanym powietrzem.

Naczynia porcelanowe powinny zostać zamoczone w umywalce, jak również należy je obłożyć miękkimi ręcznikami. Następnie dodać należy ciepłą wodę i łagodny detergent. Niektórzy eksperci zalecają używanie szamponu dla dzieci; gdyż jest delikatny i nie zostawia osadu. Porcelanę należy opłukać mieszanką 1/4 filiżanki białego octu i wody, pozostawiając ją do wyschnięcia. Porcelana nie powinna mieć styczności z silnymi proszkami czyszczącymi zmywakami.

Akcesoria porcelanowemogą być myte w zmywarce do naczyń (nie pękają!), jeśli tylko nie posiadają żadnych złotych ozdób na wzorze. Aby uzyskać jeszcze lepszy efekt, w zmywarce do naczyń użyć należy płynu do płukania. Sztućce wykonane z miękkiej stali, szczególnie noże, mogą pozostawić smugi metalu na szklistej powierzchni, których nie można usunąć w zwyczajnym procesie czyszczenia (jednak poprzez delikatnie pocieranie pastą do metalu znów nabierają połysku).

Niektóre kamionki są odporne na zastosowanie w zmywarce do naczyń, ale zalecamy ręczne mycie.

Jeśli chodzi o plamy powstałe z żywności, pianki do czyszczenia sztucznych zębów mogą wiele dokonać. Pozostałości po owocach i plamy po atramencie reagują dobrze na pastę z soli kuchennej. W przypadku plam z kawy, należy zanurzyć wilgotną szmatkę w sodzie do pieczenia i wyszorować plamę. Z powodu gęstości porcelany, odbarwienia w miejscach nie szklistych można zwykle wyczyścić detergentem i nylonową szmatką do czyszczenia. ·

W celu ochrony szklistej powłoki, unikać należy silnego tarcia.

Nigdy nie należy dopuścić, aby Państwa porcelana moczona była w mydlinach (z środkami wybielającymi), nawet jeśli Państwa porcelanowa filiżanka do herbaty zawsze miałaby wyglądać jak nowiusieńka! Skutek takiego postępowania może okazać się katastrofalny. Poprzez małe zarysowania (których nie można zobaczyć gołym okiem), bielinka może dotrzeć do emalii. Po jakimś czasie, uformują się kryształki i w końcu zniszczą emalię. Jeśli tak się stanie, oznacza to, iż porcelana została już stracona.

Wszystkie elementy można użyć w piekarnikach i zamrażarkach. Odporne są na ciepło, powierzchnia zachowuje kolor a potrawy swój aromat.

Wszystkie elementy, z wyjątkiem tych ze wzornictwem ze złota lub platyny, czy części metalowe są oporne na zastosowanie z piekarnikach i kuchenkach mikrofalowych.

Jeśli tylko jest to możliwe radzimy ze względów bezpieczeństwa trzymać Państwa porcelanę za szkłem, a w najgorszym wypadku na półce z krawędzią zabezpieczającą, która uchroni porcelanę przed spadkiem.
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:50    Temat postu: BergHOFF - dno Odpowiedz z cytatem

Przypalenie potrawy oraz strata energii wynika z praw fizyki, które zakładają, iż materiał znajdujący się na dnie garnka rozpręża się. Rewolucyjne dno firmy BergHOFF z pozytywnym skutkiem podważa te prawa natury. Specjalna konstrukcja, składająca się z warstw stali nierdzewnej, aluminium, żelaza i miedzi, powoduje, iż podstawa garnka podczas gotowania pozostaje płaska oraz że cały czas ma ona styczność z kuchenką.

Budowa dna opiera się na następujących zasadach:

* ciepło szybko przenika w dno poprzez warstwę miedzianą
* w kontakcie z warstwą żelaza (zły przewodnik ciepła) ciepło zostaje równomiernie rozprowadzone, również na boki
* wnętrze dna ogrzewa się w tym samym czasie co części zewnętrzne, zużywając na ten cel minimalną ilość energii
* dzięki specjalnej konstrukcji ciepło w bardzo krótkim czasie zostaje rozprowadzone po całej powierzchni. Z tego powodu nie ma możliwości, aby potrawa przypaliła się na środku garnka
* aluminium znajdujące się w dnie garnka w idealny sposób wypełnia brzegi, unikając tym samym powstawania pustych miejsc, w których mogłyby zbierać się pozostałości jedzenia
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:52    Temat postu: BergHOFF - historia Odpowiedz z cytatem

Z dzisiejszej perspektywy można śmiało stwierdzić, iż założenie firmy w roku 1994 było pomyślnym przedsięwzięciem. Około 60 magazynów, 3.000 punktów sprzedaży i 12.000 pracowników działających na całym świecie potwierdzają naszą silną pozycję na rynku światowym. Nasza centrala mieści się w Belgii (Heusden - Zolder), skąd udaje się nam utrzymać doskonałą komunikację między poszczególnymi oddziałami i magazynami.

Już 13 lat po utworzeniu firmy jesteśmy liderem rynku naszej branży. Nazwisko założyciela, "Vanthoor ”, jest doskonale znane na międzynarodowym rynku przemysłu związanego z gospodarstwem domowym.
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:53    Temat postu: BergHOFF - wizja Odpowiedz z cytatem

"Przystępna jakość ” to kredo firmy BergHOFF Worldwide. Jesteśmy bowiem przekonani, iż połączenie absolutnie najwyższej jakości i przystępnej ceny skutkuje optymalnymi relacjami z klientem.

Wybór baleriny na logo naszej firmy nie jest przypadkowy. Jest ona symbolem elegancji i wdzięku, które w naszych produktach łączą się z funkcjonalnością. Nie zaniedbujemy przy tym tradycyjnych wartości. Jednak z drugiej strony szybko przewidujemy nowe trendy na rynku.

Średnia jakość produkty nie jest zadowalający dla firmy BergHOFF. Dążymy do osiągnięcia czegoś nadzwyczajnego, co w szczególny sposób odzwierciedla pracę i pasję naszych pracowników. Dzięki ich zaangażowaniu i pracy tworzymy dekoracyjne i sprawnie działające produkty.

Nasi klienci zajmują bezwzględnie priorytetowe miejsce. Równocześnie zachowujemy jednak niezbędny szacunek dla naszych pracowników, poszanowanie dla środowiska i wspólnego dobra. Dzięki naszym produktom będą Państwo mogli gotować nie tylko bezpiecznie i z przyjemnością, lecz przede wszystkim zdrowo.
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:55    Temat postu: BergHOFF - produkcja Odpowiedz z cytatem

Od rozwoju produktu do produkcji

Gdziekolwiek na świecie, dążymy do przekształcenia specjalnych materiałów i jedynych w swoim rodzaju projektów w urzekające wyroby, które stanowią wzbogacenie kuchni lub stołu. Od momentu powstania wzoru do wprowadzenia produktu na stan magazynu, staramy się nie tracić z oczu żadnego szczegółu.

W ultranowoczesnym, centrum badań technicznych, zespół wyspecjalizowanych techników nieustannie poszukuje rewolucyjnych, jakościowych materiałów i zaskakujących wyników. Ostatnie inwestycje w zaawansowane programy komputerowe umożliwiają, aby w krótkim czasie innowacyjne pomysły zostały wyprodukowane.

Do celów produkcyjnych używamy doskonale wyposażonych fabryk, zaopatrzonych w najnowocześniejsze urządzenia, z tysiącami entuzjastycznie nastawionymi pracownikami. Te jednostki, zdolne do wyprodukowania w każdym miesiącu oprócz wielu innych rzeczy jednego miliona garnków i patelni, w dość łatwy sposób mogą sprostać rosnącym wymaganiom.

Nasi inżynierowie i technicy mają dość wymagające spojrzenie na proces produkcyjny. Tylko wówczas, możemy zagwarantować, iż każdy produkt noszący etykietę BergHOFF Worldwide, spełni najbardziej surowe standardy jakości i wzornictwa.
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:57    Temat postu: BergHOFF - projektanci Odpowiedz z cytatem

Widoczna ręka mistrza

Odkąd nasi klienci zasługują wyłącznie na najlepsze rzeczy firma BergHOFF Worldwide zaangażowała określoną liczbę sławnych projektantów. Razem z naszymi projektantami, zawsze próbujemy wprowadzić najbardziej oryginalne i twórcze innowacje na rynek.

RALPH KRÄMER:

projektant przemysłowy od roku 1980. Zdobywca licznych nagród i wyróżnień w dziedzinie wzornictwa. Znany jest ze swoich charakterystycznych, funkcjonalnych i trwałych projektów, subtelnie współgrających ze zmysłami i emocjami. Dla firmy BergHOFF projektuje sztućce.

PIETER STOCKMANS:

szanowany artysta i przemysłowy projektant porcelany. Liczne nagrody za wzornictwo i wyróżnienia są dowodem sukcesu jego produktów. Zaprojektował już dla nas cudowny komplet sztućców z serii Concavo, zbiór kieliszków, garnków i sztućców.

JONATHAN SMITH:

Brytyjski projektant. Pracował dla licznych sławnych angielskich producentów porcelany. Ma specjalne wyczucie szczegółu i wzornictwa. Był jednym z naszych firmowych projektantów od roku 2004.

ILSE RAYMAEKERS:

młoda belgijska projektantka. W roku 2005 ustanowiła markę "Iramake". Pracuje od 6 lat dla firmy BergHOFF Worldwide. Mnogość jej pomysłów przekształcana jest w oryginalne produkty, które zwracają na siebie uwagę dzięki ich jakości, wydajności i ponadczasowej klasie.

RAF VANTHOOR:

mistrz sam w sobie, który nieustannie szuka momentu, by pokazać nowatorskie pomysły.

LEEN LISENS:

młoda belgijska projektantka, która częściowo kształciła się w Paryżu. Pracuje dla firmy BergHOFF Worldwide od roku 2005. W jej projektach wybiera prosty język formy/użycia materiałów i uwypukla szczegóły, czego efektem stają się ponadczasowe produkty. Seria "Cubo" jest doskonałym tego przykładem.

FREDERIK AERTS:

Wszechstronny belgijski utalentowany projektant, który otrzymał różne trofea i nagrody. Jego solidna wiedza techniczna w połączeniu z jego wyczuciem kształtu, pozwala mu w pełni na rozwinięcie jego kreatywności, od stworzenia pomysłu do skończonego produktu. Charakterystyczne są ponadczasowe wzorce z silnym nowatorskim charakterem w dziedzinie stylizacji i techniki.
Pracuje w pełnym wymiarze godzin dla BergHOFF Worldwide od lata 2007.

BERGHOFF STUDIO:

Zespół profesjonalistów z pasją, którzy w pełni poświęcili się projektowaniu obszernego asortymentu solidnych ale przystępnych produktów i akcesoriów do kuchni.
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aga



Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 380

PostWysłany: Czw Sie 14, 2008 21:59    Temat postu: BergHOFF - nowości Odpowiedz z cytatem

Teraz bardziej niż kiedykolwiek, stało się ważne, aby można było zaoferować klientom produkty o wysokiej jakości, które są nie tylko piękne, funkcjonalne i przystępne, ale mają też unikalny charakter.

Starannie dobrany zespół wykwalifikowanych badaczy i techników ciągle szuka nowych materiałów, których jakość jest bardzo wysoka. Kilka dynamicznych zespołów, składających się z około 12 000 pracowników, wyposażonych w sprzęt na bardzo wysokim poziomie technicznym, wytrwale pracuje nad 7 grupami naszych produktów (naczynia kuchenne, sztućce, noże, dodatki, małe urządzenia elektryczne, kryształy i porcelana). Inżynierowie i technicy dokładnie monitorują proces produkcyjny, by zapewnić, że jakość produktów BergHOFF pozostanie zawsze rozpoznawalna wartością.
W minionych latach bardzo dużo zainwestowaliśmy w programy komputerowe na wysokim poziomie technicznym, aby móc zapewnić, że ciągle rozwijamy nasze nowe produkty oraz aby zaspokoić żądania naszych wymagających klientów.

Poprzez systematyczne odkrywanie nowych nisz na bardzo konkurencyjnym rynku naczyń kuchennych oraz ściśle skontrolowanej ogólnoświatowej produkcji, staliśmy się międzynarodowym koncernem odnoszącym duży sukces; staliśmy się jednym z tych, który walczy o innowacyjność i doskonałość.
Z wydajnością na poziomie ponad 1 000 000 elementów naczyń kuchennych miesięcznie, firma BergHOFF w łatwy sposób może sprostać rosnącemu popytowi na nasze produkty. Te zasoby powodują, że nasze przedsiębiorstwo stało się jednym z największych w tej dziedzinie!
_________________
nauka na keyboardzie impresariat stroiciel agencja artystyczna nauka na pianinie stomatolog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Moja Rekomendacja Strona Główna » Luźne rozmowy na każdy temat Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Nauka gry na klarnecie w Częstochowie Stomatolog Częstochowa Impresariat Katalog branży artystycznej

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional